K přečtení

Přinášíme sérii článků z výborných knih. Jsou určené pro rodinné příslušníky a přátele pacientky, která onemocněla rakovinou prsu.

Moje žena má rakovinu prsu

Kniha Moje žena má rakovinu prsu je věrna svému názvu: napsal ji muž, novinář, jehož ženě lékaři zjistili zhoubný nádor. Je to jedna z mála knih, která hovoří přímo k manželovi v době, kdy se staví po bok své ženy v boji s obávanou nemocí a kdy se na tuto nepříjemnou cestu vydávají spolu.

Kniha je napsaná z perspektivy manžela a snaží se mu poskytnout informace, které potřebuje, aby pochopil, co jeho žena prožívá, a aby jí pomohl v době, kdy se musí v tomto náročném období rodinného života rozhodovat. Autor využil své zkušenosti reportéra a pořídil rozhovory jak s chirurgy a onkology, tak s ženami, které nemoc a léčbu samy prožily, a s jejich manžely.

Chci si přečíst články

Třiadvacet dialogů o rakovině

Knížka Třiadvacet dialogů byla napsána pro všechny, kdo onemocněli zhoubným nádorem, a pro všechny, komu onemocněl někdo blízký. Aby se lidé v této situaci uměli zorientovat, aby mohli sami posoudit svou pozici v nemoci, aby se mohli na základě pravdivých informací svobodně rozhodnout.

Knihu napsal MUDr. Pavel Vodvářka, Ph.D., který se celý život zabývá problematikou zhoubných nádorů. Jeho snahou je také zpřístupňovat odborné znalosti laické veřejnosti tak, aby se lidé mohli ve složitých životních situacích způsobenými nádorovými chorobami dobře orientovat, aby jejich chování i snahy vedly k jednomu cíli – k záchraně ohroženého života.

Chci si přečíst články

Zajímavé odkazy

 

Back to Top